KRAKOW - De Nederlandse wielrenner Bauke Mollema heeft zaterdag zijn goede optreden in de Ronde van Polen bekroond met een podiumplaats.

De slotetappe van Nowy Targ naar Krakow eindigde in een massasprint waardoor de derde plaats van Mollema in het algemeen klassement niet meer in gevaar kwam. De Duitser Andre Greipel toonde zich in de straten van Krakow de sterkste.

De winst in Polen ging naar de Ier Daniel Martin, die in het algemeen klassement de Sloveen Grega Bole acht tellen achter zich liet. Mollema eindigde daar weer twee seconden achter.

Geen huldiging

Ondanks zijn derde plaats werd Mollema door een regiefoutje van de organisatie niet gehuldigd.

''Bij kleinere rondes wordt vrijwel nooit een compleet podium gehuldigd en er was ook geen enkele aanleiding om te denken dat ze hier van dat patroon zouden afwijken. Daarom hebben wij onze renners direct na de etappe naar het hotel laten brengen'', verklaarde ploegleider Nico Verhoeven op de website van de ploeg. ''Niemand liet ons iets weten. Pas toen Bauke al in het hotel zat, een kwartier na de finish, kwa

men ze vragen of hij het podium op wilde komen. Jammer, maar die derde plaats is en blijft een mooi succes.''

Onder druk

Mollema's derde plek kwam in de slotetappe nog even onder druk te staan doordat hij betrokken was bij een valpartij. ''Bouke klaagde over pijn in de schouder en voelde zich even allesbehalve fris'', aldus Verhoeven. ''Later kwam Bauke er gelukkig toch weer door.''

Vrijdag won Mollema de koninginnenrit in de meerdaags rittenkoers voor de ProTour.