AMSTERDAM - Ploegleider Bjarne Riis verwacht dat Frank en Andy Schleck na dit seizoen Saxo Bank verruilen voor de Luxemburgse ploeg die Kim Andersen gaat opzetten.

Sponsor Saxo Bank maakte in januari bekend uit de wielersport te stappen. De zoektocht naar een nieuwe geldschieter wordt er voor Riis niet eenvoudiger op als de Luxemburgse broers vertrekken.

“Ik kan me een Luxemburgse ploeg zonder hen niet voorstellen”, zegt de Tourwinnaar van 1996 tegen Cyclingnews.

“Hoewel we eerder al wel hebben gesproken over de toekomst, ben ik niet in onderhandeling met Frank en Andy. Dat zegt genoeg.”

'Niet teleurgesteld'

Andersen fungeerde tot afgelopen weekeinde als ploegleider van Saxo Bank. “Ik besloot dat we uit elkaar moesten gaan toen ik merkte dat hij bezig was met andere zaken. Ik ben boos noch teleurgesteld, omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen beslissingen”, aldus Riis.

De gebroeders Schleck zijn twee van de belangrijke uitdagers van Alberto Contador in de Ronde van Frankrijk die zaterdag begint in Rotterdam. Andy finishte vorig jaar als tweede, Frank legde beslag op de vijfde plaats.

Riis lichtte de renners vorige week in over het vertrek van Andersen. “Dit voorval mag en zal niets veranderen aan ons grote doel: de Tour de France winnen.”