GOES - De Australiër Mitchell Docker heeft zaterdag de eerste etappe van de Delta Tour Zeeland gewonnen. De renner van Skil-Shimano won de sprint van een kopgroep van twaalf.

Docker bleef verrassend de Amerikaan Tyler Farrar en Rabo's Australische sprinter Graeme Brown voor.

Farrar nam dankzij bonificatieseconden wel de leiderstrui over van Rabo-renner Jos van Emden, die ook deel uitmaakte van kopgroep. De Nederlander had vrijdag de proloog gewonnen.

Ontsnapping

De ontsnapping werd in gang gezet door Farrar, die aanviel in de eerste van twee plaatselijke omlopen. Van Emden probeerde met een demarrage in de slotkilometer nog te voorkomen dat de renner van Garmin op de streep via bonificatieseconden hem zou passeren in het klassement maar slaagde niet in die opzet.

Het peloton kwam op 49 seconden binnen. De Duitser Robert Wagner, ploeggenoot van Docker, won de sprint om plaats dertien.

Klassement

In het algemeen klassement leidt Farrar met een voorsprong van vier seconden op Van Emden, Docker volgt op zes seconden. Ook Brown en diens landgenoot Jack Bobridge staan nog binnen de tien seconden. Zondag gaat de slotrit over 195 kilometer met start en finish in Terneuzen.