VERONA - Bauke Mollema kon zondag terugkijken op een geslaagd debuut in een grote ronde. De 23-jarige renner kreeg na het wegvallen van Oscar Freire kort voor de Ronde van Italië het predicaat kopman van de Rabo-ploeg opgeplakt en voldeed met de twaalfde plaats in het eindklassement ruimschoots aan de verwachtingen.

Mollema heeft het gevoel dat ‘de grote jongens’ hem de afgelopen weken hebben leren kennen. “Ik denk wel dat ik opgevallen ben, ik heb een beetje mijn plaats gevonden in het peloton. Ik merk wel dat de goede renners nu sneller iets tegen me zeggen.”

De belofte keert tevreden terug naar huis. “Vooraf had ik het gevoel dat ik bij de beste twintig kon eindigen. Elk plekje dat je dan nog stijgt is mooi meegenomen. En natuurlijk hoop je altijd stiekem op een top tien-notering.”

Ronde van Zwitserland

Het doet Mollema vooral deugd dat hij niet instortte in de laatste week. “Ik heb nog nooit zo'n lange koers gereden en slaagde er ook in de laatste week in bij de eerste tien te eindigen. Met name zaterdag, in de rit over de Gavia, was ik verbaasd dat ik nog zo goed was. Het geeft aan dat ik goed herstel en goed uit deze ronde ga komen. Ik denk dat ik over een paar weken in de Ronde van Zwitserland me weer kan laten zien.”