BRESCIA - André Greipel heeft drie dagen voor het eind van de Giro d'Italia eindelijk een etappezege geboekt. De Duitser van HTC Columbia bleef in de kortste etappe, een 140 kilometer lange rit van Levico Terme naar Brescia, de Nieuw-Zeelander Julian Dean en de Italiaan Tiziano dall'Antonio voor in een massasprint.

Olivier Kaisen en Alan Marangoni deden een dappere poging om de verwachte massasprint te voorkomen, maar een maximale voorsprong van 2.50 minuten bleek niet genoeg om het peloton echt nerveus te maken. De Belg en de Italiaan mochten wel lang blijven spartelen, maar moesten op iets meer dan twee kilometer toch capituleren.

Overtuigend

Rabobank gokte op een sprintzege voor Graeme Brown, maar de Australiër kwam ondanks de inspanningen van zijn ploeggenoten niet verder dan de zesde plaats. Greipel, die ondanks zijn status van topsprinter tot vandaag nog geen potten had kunnen breken, snelde overtuigend naar zijn zesde ritzege ooit in een grote ronde.

In de top van het klassement gebeurde er niets. David Arroyo behoudt de roze trui. In de bergetappe naar Aprica verdedigt de Spanjaard van Caisse d'Epargne vrijdag een voorsprong van 2.27 minuten op Ivan Basso.