AMSTERDAM - Kenny van Hummel heeft de tweede etappe in de Ronde van België gewonnen. De Nederlander was in de etappe van Eeklo naar Knokke-Heist over 162 kilometer de snelste in de massasprint.

Borut Bozic en Jimmy Casper spurtten respectievelijk naar de tweede en derde plaats. Philippe Gilbert behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Klapband Freire

Na ruim 25 kilometer kozen Nico Eeckhout, Gregory Habeaux en Benjamin Gourgue, alle drie Belgen, de aanval. De maximale voorsprong van het trio was ongeveer zes minuten. Op 14 kilometer van de streep werd Eeckhout als laatste vluchter teruggepakt. Hij was even daarvoor weggereden bij zijn medevluchters.

Nadat de laatste vluchter was ingerekend bereidden de sprinters zich voor op de finale. Ook Rabobank was voorin te vinden voor Oscar Freire. Op twee kilometer kreeg de Spanjaard echter een klapband. Van Hummel sprintte daarna met de Sloveen Bozic en de Fransman Casper om de zege en won.

Gepiekt

,Ik heb echt naar deze koers gepiekt'', jubelde Van Hummel na afloop. De sprinter won eerder deze maand al een etappe in de Ronde van Picardië. ''Ik trek mijn vormpeil nu door. Ook vrijdag wil ik weer meedoen voor de prijzen'', blikte hij vooruit naar de derde etappe die de renners naar Mechelen voert.