HOOFDDORP - Steven Kruijswijk voelt zich geen verliezer na de zeventiende etappe in de Ronde van Italië. De renner van Rabobank legde achter ritwinnaar Damien Monier en Danilo Hondo beslag op de derde plaats.

“Ik ben op waarde geklopt in het laatste stuk. Natuurlijk baal je op het moment van de ontknoping een beetje, dat het er niet meer in zit, maar die derde plaats voelt voor mij als een halve overwinning”, vertelt Kruijswijk op de website van Rabobank.

De 22-jarige Brabander hoorde pas enkele dagen voor de start van de Giro dat hij Oscar Freire zou vervangen.

“Als ze me drie weken geleden hadden verteld, dat ik nu in de Giro in een bergetappe mee zou doen om ritwinst, had ik de mensen voor gek versleten. In mijn eerste profjaar zo rijden in de Giro, daar kun je alleen maar van dromen. Ik heb echt het gevoel dat ik een etappe als vandaag in de toekomst wel kan winnen."

Maassen

Ploegleider Frans Maassen van Rabobank zwaait zijn pupil alle lof toe. “Jammer dat we naast de dagprijs grijpen, maar het is nu vooral de trots die overheerst. Monier had woensdag al een hele goede tijdrit gereden op de Kronplatz en Hondo maakte wel een hele sterke indruk. Het was nu net nog een stap te ver, maar Steven deed het tactisch duvels goed. Hij mag zichzelf geen enkel verwijt maken.”