AMSTERDAM - Matti Breschel kan de rest van het voorjaar niet meer in actie komen. De renner van Team Saxo Bank moest afgelopen zondag noodgedwongen afstappen in Parijs-Roubaix en vreest voor een zware blessure.

"Ik heb pijnstillers genomen, maar na het bos van Wallers-Arenberg kon ik de pijn niet meer verbijten", vertelt Breschel dinsdag aan Sporza.

"Ik maak mij echt wel zorgen, want ik heb nog nooit zo'n pijn gevoeld. Als wielrenner moet je heel voorzichtig zijn met je knieën. Ik vrees voor een lange inactiviteit."

Rabobank

Breschel staat al anderhalf jaar in de belangstelling van Rabobank.

De Nederlandse equipe maakte de interesse in de Deen onlangs opnieuw kenbaar bij zijn zaakwaarnemer Rolf Sörensen, die in het verleden enkele jaren voor Rabobank reed.

Devolder

Niet alleen Breschel ondervindt last van zijn knie, maar ook Stijn Devolder. De Belg kwam ten val in Parijs-Roubaix en moet woensdag de Brabantse Pijl laten schieten. 'Maar Luik-Bastenaken-Luik komt niet in gevaar,' zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Voor de Amstel Gold Race is Devolder, die hij naar eigen zeggen 'in principe niet zou rijden', eerste reserve bij Quick-Step.

"Wij willen geen risico's nemen met Stijn Devolder", laat ploegleider Wilfried Peeters aan Het Laatste Nieuws weten. "We hebben hem wel als eerste reserve gezet voor de Gold Race. Woensdag hakken we de knoop door."