AMSTERDAM – Zondag staat de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix op het programma. Favoriet Fabian Cancellara wil dolgraag de dubbel op zijn naam schrijven, maar zal eerst met drievoudig winnaar van de ‘Hel van het Noorden’ Tom Boonen moeten afrekenen.

De Belg Roger de Vlaeminck is met vier zeges in Parijs-Roubaix recordhouder met de meeste zeges van deze ronde. Wint Boonen zondag de voorjaarsklassieker, dan evenaart hij het record van De Vlaeminck.

'Klaar voor'

“Het ziet er allemaal goed uit. Ik ben klaar om een vierde keer te winnen, maar met het record van De Vlaeminck ben ik niet bezig", zegt Tom Boonen tegenover Sporza.

"De voorbije jaren was de druk groter, omdat ik minder prestaties kon voorleggen”, aldus Boonen. “Nu ben ik al heel tevreden over mijn voorjaar. Ik bouwde het mooi op."

Cancellara

In de Ronde van Vlaanderen kon Boonen lang aanhaken bij Cancellara, maar verloor uiteindelijk de onderlinge confrontatie.

"Een nieuw duel zou het meest logische scenario zijn. De afgelopen weken logen niet. Toen het hard ging, bleven we met drie of twee over. Ik wil ook weer met hem voorop raken en dan weet ik wat ik moet doen: erbij blijven."

'Doodvallen'

“Vroeger was er altijd een moment van decompressie bij Cancellara na een grote zege. Misschien is dat zondag ook.”

“Ik zou alvast liever doodvallen dan hem van me te laten wegrijden. In Vlaanderen was ik beter dan de rest, maar Cancellara had een topdag, alles kon voor hem. Ik heb hem al vaak geklopt, dat geeft me moed.”