ETTEN-LEUR - Wielrenner Matthé Pronk beëindigt op 25 april met de Ronde van Noord-Holland zijn profloopbaan. De 35-jarige coureur van Vancansoleil was al aan zijn laatste seizoen bezig, maar heeft nu besloten dit niet helemaal af te maken.

De tweevoudig Europees kampioen achter de derny's is de laatste tijd tot inzicht gekomen dat hij alle verplichtingen en offers, die horen bij het bestaan van een beroepsrenner, niet meer op kan brengen. Pronk kiest voor zijn gezin, zijn studie en maatschappelijke carrière.

'Veel plezier'

"Ik heb met veel plezier bij Vacansoleil gereden en de ploeg van vrijbuiters past bij me. Echter, voor de zomer wens ik af te studeren aan de Johan Cruijff University en ik zal uiteindelijk met mijn gezin terugkeren naar Noord-Holland dit maakt dat ik keuzes moet maken."

"Ik ga in mijn laatste wedstrijd gewoon meedoen voor de overwinning, dat lijkt me een mooi afscheid'', lichtte Pronk zaterdag toe.

Hoogtepunt

Pronk werd in 1999 prof bij de Rabobank. Hij kwam daarna uit voor de BankGiroLoterij, Mr. Bookmaker, Unibet.com en Collstrop.

In 2009 reed hij de Ronde van Spanje voor Vacansoleil. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière was de overwinning in de Druivenkoers van 2003.