EIBAR - Wielrenner Robert Gesink is donderdag als derde geëindigd in de vierde etappe van de Ronde van Baskenland. De zware bergrit werd gewonnen door de Spanjaard Samuel Sanchez.

Gesink werd op kleine achterstand in de sprint om de tweede plaats geklopt door Alejandro Valverde. Die Spanjaard heroverde de leiderstrui op Gesinks ploeggenoot Oscar Freire.

Gesink, die bergop een sterke indruk maakte, klom naar de derde plaats in het klassement achter Valverde en de Amerikaan Chris Horner. De Ronde van Baskenland eindigt zaterdag.

"Robert wordt op alle fronten nog steeds beter. Hij staat er nu geweldig goed voor", oordeelde ploegleider Frans Maassen op de website van de ploeg.

Meedoen

"Ik denk dat we echt meedoen om de eindzege. Valverde had het bergop heel zwaar om Robert te volgen en ook de volgende rit kent een lastige finale, terwijl de tijdrit van zaterdag er ook een is voor klimmers."

Op de laatste klim voerde Gesink het tempo op achter de ontsnapte Sanchez en Horner. Renners als de Luxemburger Andy Schleck moesten lossen, Valverde hield het wiel van Gesink en nam na de top weer over.

Hij vond als eerste de aansluiting met de twee koplopers. Op het moment dat Gesink aansloot was Sanchez al weer ontsnapt. Op de streep hield hij een kleine marge over.