AMSTERDAM - Met de komst van Alessandro Ballan, Karsten Kroon en Cadel Evans blies BMC afgelopen winter stevig in de bus. Des te groter de desillusie dat de ploeg nog wacht op een overwinning in 2010.

In de persoon van George Hincapie heeft BMC in Parijs-Roubaix een kandidaat voor het podium.

"Ik geef vol gas zondag. Nog nooit ben ik zo goed uit de Ronde van Vlaanderen gekomen. De zesde plaats in die zware koers belooft veel goeds voor Roubaix", blikt Hincapie optimistisch vooruit in gesprek met Cyclingnews.

Geen geluk

"Op de wereldranglijst staat BMC keurig zesde, dat bewijst dat we er steeds goed bijzitten. Ons ontbreekt het aan geluk, hopelijk kiest Vrouwe Fortuna zondag onze zijde."

De 36-jarige Amerikaan onderhoudt een haat-liefdeverhouding met Parijs-Roubaix. Vijf keer plaatste Hincapie zich in de top tien van de helleklassieker, in 2005 hoefde hij alleen aan Tom Boonen voorrang te verlenen. Vier jaar geleden viel hij weg uit de kopgroep doordat zijn stuur brak.

Naar eigen zeggen kampt de voormalige meesterknecht van Lance Armstrong niet met slijtageverschijnselen.

Leeftijd geen factor

"Leeftijd is geen factor, ik voel me zeker niet te oud", meent Hincapie, die opwerpt dat Gilbert Duclos-Lassalle in 1993 op 38-jarige leeftijd het zegegebaar maakte in Roubaix.

"Ik bevind me natuurlijk wel in de herfst van mijn loopbaan, het zit er dik in dat ik volgend seizoen voor het laatst deelneem aan Parijs-Roubaix. Maar eerst zondag nog, het is voor mij de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Hopelijk heb ik net zulke goede benen als in Vlaanderen."