AMSTERDAM - Tom Boonen mengde zich woensdag niet in het sprintgeweld om de zege in de Scheldeprijs. De Belg van QuickStep reed de semi-klassieker vooral als voorbereiding op Parijs-Roubaix komende zondag.

Ondanks een valpartij toonde Boonen zich na afloop tevreden. "Dit was een ideale koers voor Roubaix", vertelde hij tegenover Sporza. "Op die valpartij na was het de perfecte training."

"Ik wou eerst afstappen, maar die laatste dertig kilometer wou ik afwerken. Ook om meer te weten over de gevolgen van de val", vervolgde Boonen. "Die vallen mee, mijn been is wat geraakt en ik heb een beetje pijn."

"Het was goed weer en we hebben de hele dag hard gekoerst. Dat extra beetje wedstrijdritme is mooi meegenomen, ik stak me ook niet weg. Hopelijk heeft het me goed gedaan."

Boonen trok de spurt aan voor zijn ploeggenoot Wouter Weyandt. "Wouter heeft al veel voor me gedaan en dan is het leuk om eens iets terug te geven", legde hij uit. "Jammer genoeg zat hij al ‘piepedood’ toen hij moest versnellen. Hij kon de klus niet afmaken."