AMSTERDAM - Filippo Pozzato is ervan overtuigd dat hij zondag Tom Boonen het vuur na aan de schenen kan leggen in de Ronde van Vlaanderen. De Italiaan wacht sinds zijn zege in Milaan-San Remo in 2006 op een triomf in een voorjaarsklassieker.

Zaterdag in de E3 Prijs moest Pozzato passen toen Boonen, Fabian Cancellara en Juan Antonio Flecha zich afscheidden.

''Ik ben klaar voor de confrontatie met de heren die me een paar dagen geleden nog te pakken namen", meldt de 28-jarige renner van Katoesja in Het Nieuwsblad.

''De uitslag en de tactiek waren er niet in de E3-Prijs, maar de benen wel. Op de Paterberg liet ik me te ver naar achter kwakken in het gedrum, zodat ik niet kon antwoorden op de versnelling van Boonen. Mijn eigen schuld. Puur op frustratie won ik nadien de sprint voor de vierde plaats.''

Achilleshiel

Pozzato zal in de finale van 'Vlaanderens Mooiste' waarschijnlijk geïsoleerd zitten; de kopman zelf bestrijdt dat z’n ploeg zijn achilleshiel is.

''Ik heb een mooie ploeg, ook voor de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar was een geblesseerde Stijn Vandenbergh er niet bij en zocht Sergei Ivanov nog naar zijn allerbeste conditie. Als iedereen op zijn best is, zal ik zondag niet alleen zijn, wees maar gerust.''