NICE - Met gemengde gevoelens keken de bazen van de twee Nederlandse wielerploegen die hopen op een wildcard voor de Ronde van Frankrijk zondag terug op Parijs-Nice.

Daan Luijkx had Vacansoleil graag prominenter in beeld gezien, Iwan Spekenbrink vond dat Skil-Shimano 'in de breedte' goed had gepresteerd.

Het is nu afwachten hoe de organisatoren van Giro en Tour de prestaties van beide teams waarderen. Voorlopig is alleen Rabobank zeker van deelname aan de twee grote ronden die dit jaar in Nederland starten.

We wachten het nu gewoon maar af, zeiden beide teambazen zondag in Nice onafhankelijk van elkaar.

Luijkx

Luijkx, wiens ploeg tot dusverre een uitstekend voorjaar beleefde, concludeerde in de Zuid-Franse badplaats dat het magertjes was geweest wat zijn ploeg had laten zien. ''Maar sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. Johnny Hoogerland is drie keer betrokken bij een val, Borut Bozic moet halverwege ziek naar huis.''

Met name van Hoogerland was veel verwacht, niet in het minst door de Zeeuw zelf die mikte op een top tien-notering. De gevolgen van de val van maandag hielden hem later in de week in de bergen weg van het front.

Feillu

Bovendien bleef erkend klimmer Brice Feillu, net als zijn broer Romain, nog ver van de topvorm verwijderd. Luijkx: ''Brice heeft tot dusverre voor mei nooit een goede uitslag gereden. Je kunt die jongens niet zo maar omturnen.'' Desondanks meende Luijkx met de best denkbare ploeg naar Frankrijk te zijn afgereisd.

Spekenbrink zag zijn renners regelmatig mee in ontsnappingen maar Skil deed nooit mee om de ritzeges. ''Tom Veelers werd een keer zevende en ik heb Thierry Hupond en Simon Geschke een paar keer goed mee zien doen'', was de manager van de vorig jaar in de Tour debuterende ploeg als altijd positief.

''We rijden hier uiteindelijk geen uitslag, hebben ook geen klassementsrenner, maar in de breedte hebben we het goed gedaan. We zijn een stapje verder dan vorig jaar.''