AMSTERDAM - Een aantal Luxemburgse ondernemingen overweegt een wielerequipe van de grond te tillen met als boegbeelden de gebroeders Schleck.

Fränk en Andy Schleck koersen momenteel voor Saxo Bank, dat zich na dit seizoen terugtrekt als sponsor van de ploeg van Bjarne Riis.

Voormalig Astana-manager Marc Biver is de beoogd patron van 'team-Schleck'. De Luxemburger bevestigt tegen Cyclingnews dat hij in gesprek is met een in Luxemburg gevestigd bedrijf.

Medio april

"Ik wil voor medio april antwoorden op mijn financiële, contractuele en ethische vragen. Voor het opzetten van een ploeg heb je veel tijd nodig." Hoeveel partijen participeren aan het project, vertelt Biver niet. 'Ik zie brood in de Luxemburgse synergie, dat is het belangrijkste."

De gebroeders Schleck hebben Riis naar verluidt tot vlak na de Tour de France de tijd gegeven om met een nieuwe geldschieter op de proppen te komen.

Cancellara

Andy eindigde in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar als tweede achter Alberto Contador, Fränk sloot de drieweekse rittenkoers af op de vijfde plaats en won de zeventiende etappe. Andere kopstukken van Saxo Bank zijn Fabian Cancellara, Stuart O’Grady en Jens Voigt.