CHIETI - De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi is de nieuwe leider in Tirreno-Adriatico. Hij won zaterdag de vierde etappe.

Scarponi kwam alleen aan in Chieti, op korte afstand gevolgd door een kleine groep waarvan de Fransman Benoît Vaugrenard de sprint won.

Rabo-kopman Robert Gesink werd zevende.

Scarponi

Scarponi, vorig jaar winnaar van de Italiaanse rittenkoers, hield na een solo veertien seconden voorsprong over op Vaugrenard die ook tweede staat in het algemeen klassement.

Daarin bezet Gesink, na de eerste zware etappe, de achtste plaats. Scarponi nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Daniele Bennati.

De rit over 243 kilometer voerde over heuvelachtig terrein waar in de berm nog veel sneeuw te vinden was. De organisatoren hebben al moeten besluiten de route van zondag aan te passen door de slechte weersomstandigheden.

Tevredenheid

Tevredenheid was er in het Rabo-kamp over de vorm van Robert Gesink. Waar Oscar Freire, aan de beterende hand, en Paul Martens in de slotfase niet meer konden volgen bleef de Achterhoeker in het spoor van de favorieten, al was de aanval van Scarponi ook hem te machtig.

''Het was nog net iets te explosief voor Robert tegen mannen als Scarponi, maar hij toont wel aan, dat hij momenteel prima in orde is'', liet ploegleider Frans Maassen op de website van de ploeg weten.