AMSTERDAM - Woensdag gaat de Tirreno-Adriatico van start. De Raboploeg verschijnt met Robert Gesink aan de start van de Italiaanse rittenkoers.

De voorbereiding van de Varssevelder verliep verre van ideaal. Door het hevige winterweer in Noord-Spanje deed Gesink er tien uur over om van zijn tijdelijke woonplaats Girona in Pisa te geraken.

"Normaal neem ik bij het station altijd een taxi, maar nu stond daar geen enkele wagen", vertelde Gesink tegenover De Telegraaf.

Te voet

Uiteindelijk kon hij een lift krijgen van een stewardess van Ryanair. Maar ook deze autorit strandde op zo'n tweeënhalve kilometer van het vliegveld in de dikke laag sneeuw. "Er was maar één mogelijkheid. Te voet verder. Ik had geen keuze", vervolgde Gesink.

Toen hij aan kwam op het vliegveld kreeg Gesink het advies om met een bus naar het veel grotere vliegveld van Barcelona te reizen. Dat was de enige mogelijkheid om nog uit het winterse Catalonië te komen. Maar ook dat leverde de nodige moeilijkheden op.

Zigzaggend

"Onderweg moesten we zigzaggend om zo'n vijftig in de sneeuw gestrande auto’s rijden", aldus Gesink.

"We hadden ruim twee uur nodig om de tachtig kilometer af te leggen. Eenmaal op het vliegveld had ik vrijwel direct een rechtstreekse vlucht naar Pisa, waar ik tien uur nadat ik mijn appartement in Girona had verlaten arriveerde."