LIMOGES - De Fransman William Bonnet heeft dinsdag de tweede etappe van de Franse rittenkoers Parijs - Nice gewonnen.

De renner van Bouygues Telecom bleef na een tocht over 201 kilometer in Limoges tijdens een chaotische sprint de Slowaak Peter Sagan en de Spanjaard Luis Leon Sanchez voor.

De Nederlander Lars Boom behield de leiding in het algemeen klassement.

De slotkilometer van de etappe werd ontsierd door een valpartij in het peloton. In de sprint eindigde Tom Veelers als beste Nederlander op de zevende plaats.

Ontsnapping

In het algemeen klassement heeft Boom nog steeds 5 seconden voorsprong op de Duitser Jens Voigt. Luis Leon Sanchez staat derde op 10 tellen.

De Nederlanders Koen de Kort (Skil-Shimano) en Jens Mouris (Vacansoleil) waren betrokken bij een lange ontsnapping, maar werden in de slotfase met hun twee medevluchters teruggepakt

Grote zege

Bonnet was vroeger een knecht voor de Noorse sprinter Thor Hushovd bij Crédit Agricole. Inmiddels bij Bouygues Telecom in dienst won de 27-jarige Fransman nog weinig. ''Ik krijg er meer vrijheid.

Het is mijn eerste grote zege en ik hoop dat er meer volgen'', zei hij na zijn zege. Bonnet troefde de Slowaak Peter Sagan en de Spanjaard Luis Leon Sanchez af. Tom Veelers was de beste Nederlander op de zevende plaats.

Doelen

Op 600 meter van de streep werd het peloton opgeschrikt door een flinke valpartij. Sanchez zag zijn kans schoon, maar moest de eer aan Bonnet laten. ''Ik heb dit seizoen nog wat doelen'', zei Bonnet. ''Milaan - Sanremo en wat andere klassiekers, vooral Parijs - Roubaix.''