AMSTERDAM - Lance Armstrong beseft dat hij nog niet op het niveau zit waarbij hij een serieuze concurrent voor Alberto Contador is in de grote wedstrijden. Dit vertelt de Amerikaan aan De Telegraaf.

"Ik maak me nog geen zorgen, maar ben me wel bewust dat ik nog stappen moet zetten", zegt de zevenvoudig Tourwinnaar. Armstrong deed afgelopen week mee aan de Ronde van Murcia, maar kon geen potten breken.

Vooral de tegenvallende achtste plaats in de tijdrit was opvallend. "In de tijdrit was mijn positie op de fiets wel goed, maar miste ik de kracht", is 'The Boss' duidelijk.

Zijn teammanager Johan Bruyneel overweegt om enkele wedstrijden aan het programma van de wielrenner van Team RadioShack toe te voegen. "Zijn conditie is goed, maar het ontbreekt hem aan snelheid en ritmeveranderingen.

Rentree

Armstrong keerde vorig seizoen terug in het peloton na een afwezigheid van drie jaar. In zijn rentreejaar wist hij beslag te leggen op de derde plaats in de Ronde van Frankrijk.

Na interne strubbelingen bij Astana en kopman Contador besloot hij deze jaargang een eigen team op te richten, Team RadioShack. Hiermee hoopt hij de uitdaging aan te kunnen gaan met zijn voormalige Spaanse teamgenoot.