PALMA DE MALLORCA - Linus Gerdemann heeft dinsdag de Trofeo Inca gewonnen. De Duitse wielrenner bezorgde Milram, de ploeg die onder leiding staat van Gerrie van Gerwen, daarmee de eerste seizoenszege.

Gerdemann versloeg in de derde wedstrijd van de Mallorca Challenge na 157 kilometer koers de Spanjaarden Rafael Valls en Manuel Vazquez in de eindsprint heuvel op.

Niet alleen het weer was een beproeving voor de renners, ook het parcours. Het peloton moest over een paar lastige cols.

Velen gaven onderweg op, onder wie Lars Boom, Bram Tankink en Kenny van Hummel. Verscheidene anderen kwamen te laat binnen.

Stromende regen

Valls demarreerde na 100 kilometer in de stromende regen. Vazquez en Gerdemann zetten even later de achtervolging in. Pas één kilometer voor de eindstreep kregen ze de Spanjaard te pakken.

Bauke Mollema was de beste Nederlander. Hij finishte op 4.44 minuten van de winnaar als zeventiende. Maarten Tjallingii en jongeling Robin Chaigneau hielden eveneens redelijk stand. Joost Posthuma gaf ruim een kwartier toe.