SURHUISTERVEEN - Gerben de Knegt heeft woensdag bij de internationale veldrit in Surhuisterveen zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. De renner van Rabobank kreeg in Friesland de Belg Rob Peeters (tweede) en Thijs van Amerongen (derde) mee op het podium.

De Knegt reed al in de openingsronde weg van de concurrentie en hield stand tot het einde, al kwam Peeters in de slotronden nog sterk opzetten. Van Amerongen bereikte in Surhuisterveen zijn eerste podiumplaats in een internationale veldrit.

Vorige maand was De Knegt succesvol in het Italiaanse Fae di Oderzo. ''Ik zie het wel als een opsteker na mijn tweede plaats van zondag op het Nederlands kampioenschap in Heerlen", vertelt hij.

"Daar heb ik wel even van gebaald, maar Lars Boom was gewoon sterker. Ik leef nu naar het WK in Tabor toe", vervolgt de Rabocoureur. "Nadat ik een week voor het NK mijn knie had gestoten in Sint Niklaas was het met de topvorm gedaan. Beetje bij beetje komt het weer terug en ik hoop komend weekeinde in de wereldbekercross van Roubaix dan weer voor een top 5-klassering mee te kunnen doen.

Neergekeken

De Nederlander is blij met de zege. "Er wordt altijd wat neergekeken op de kleinere internationale crossen in Nederland, maar het valt niet mee om ze te winnen. Iedereen die normaal achter mannen als Stybar, Nys en Albert eindigt, wil deze kans grijpen om eens te kunnen winnen. Mij is het gelukt en dat is een opsteker.''

De Knegt volgde op de erelijst van de Friese cross Lars Boom (2009) en Sven Nys (2008) op. De Knegt werd ook als eindwinnaar van de KNWU-topcompetitie gehuldigd, waarvoor Surhuisterveen de laatste cross was.