AMSTERDAM - Pedro Horrillo heeft besloten zijn wielercarrière te beëindigen. De Raborenner heeft te veel last van de nasleep van zijn ongeval half mei in de Giro d'Italia. Horrillo viel tijdens de achtste etappe van de Giro in een ravijn. Hij brak een knieschijf en liep een complexe open beenbreuk op.

Na het ongeval werd de Spanjaard enkele dagen in kunstmatige coma gehouden. Horrillo keerde wonder boven wonder terug op de fiets, maar volgens hem werd 'het nooit meer hetzelfde'.

Na lang nadenken en veel aarzelen besloot de 34-jarige Horrillo daarom zijn fiets aan de wilgen te hangen.

In de Spaanse krant El Pais zegt hij vrijdag dat de nasleep van het ongeval hem verhindert ooit nog terug te keren naar het niveau van een profrenner. In een brief aan ploegleider Erik Breukink laat hij weten af te zien van zijn contract.

Horrillo was twaalf jaar actief in de wielerwereld. Hij begon in 1998 zijn carrière bij Vitalicio Seguros, waarna hij in 2001 vier jaar bij QuickStep reed.

De afgelopen vijf jaar fietste de Spanjaard voor Rabobank. Horrillo won onder meer etappes in Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Saksen.