AMSTERDAM - Het winterweer dat een deel van Europa in zijn greep houdt, heeft ook invloed op de trainingen van wielrenner Fränk Schleck. De Luxemburger uit de Saxo Bankformatie trainde de afgelopen weken minder dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

"Het is niet makkelijk in deze omstandigheden", vertelt Schleck donderdag tegenover Cyclingnews.

"Het is erg koud, maar ondanks dat waren de trainingen wel 'okay'. We konden zo’n drie tot vier uur per dag trainen. Dat is minder dan de lange tochten die we volgende week tijdens ons trainingskamp zullen maken", vervolgt de coureur.

Schleck zag zijn ploeggenoten Kurt Asle Arversen (Sky), Karsten Kroon (BMC) and Alexandre Kolobnev (Katoesja) vertrekken.

Meer gefocust

De Deense formatie trok Baden Cooke, Ritchie Porte and Laurent Didier aan als hun vervangers. Schleck verwacht dit seizoen vooral veel van Matti Breschel en Jakob Fuglsang.

"Natuurlijk zullen we Chris, Karsten en Alexandre missen, maar jonge gasten als Matti en Jacob kunnen dat prima opvangen. Ik denk dat we nu sterker, meer gefocust en meer ervaren zijn. Ik weet honderd procent zeker dat we een erg goede ploeg hebben."