AMSTERDAM - Donderdag maakt Bradley Wiggins van Team Sky bekend dat hij op 8 mei 2010 in Amsterdam aan de start verschijnt van de Giro d'Italia. Eerder gaven wereldkampioen Cadel Evans en winnaar van de Tour de France in 2008 Carlos Sastre ook al aan de etappekoers in hun planning op te nemen. 

“De ronde zal gelden als voorbereiding op de Tour”, verklaart de Brit tegenover het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

“De Giro is een belangrijke race”, vervolgt hij. “Ik richt me op de proloog in Nederland en de tijdrit in Verona.”

De oud-renner van Garmin-Slipstream was in de laatste Ronde van Frankrijk de grote verrassing.

De voormalig baanwielrenner ontpopte zich tot een podiumkandidaat, maar eindigde uiteindelijk op een knappe vierde plaats, achter Alberto Contador, Andy Schleck en Lance Armstrong.

Doelstellingen

Daarnaast deed Wiggins, die zichzelf voor het komende seizoen twee doelen stelt, het afgelopen seizoen voor de vijfde keer mee aan de Ronde van Italië.

“In 2010, met alle respect voor dit jaar, wil ik het goed doen in de Giro (in 2009 werd hij 71e, red.) en een goed klassement rijden in de Tour.”

Dit betekent dat de Brit zich niet zal richten op de eindoverwinning in de Ronde van Italië. “Het maken van een keuze is noodzakelijk. Kijk naar Sastre, die zich eerst volledig richtte op de Giro, om vervolgens in de Tour slecht te presteren.”

Volgens Wiggins wijst Team Sky de Italiaan Dario Cioni aan als kopman voor de ronde.