AMSTERDAM - Lance Armstrong blikt woensdag terug op de Tour de France van het afgelopen jaar. Daar beleefde hij zijn rentree na drie competitieloze jaren en stond hij aan de zijde van Alberto Contador, die de Tour ook zou winnen.

Maar de relatie tussen Contador en Armstrong was verre van ideaal en zal ook nooit goed worden, vertelt 'The Boss' aan De Telegraaf.

"Ik bewonder de renner Contador, maar je hebt altijd mensen in het peloton waar je niets mee hebt. Waarschijnlijk verschillen we te veel."

Hallelujaverhalen

"Over tien jaar zullen de mensen pas echt een oordeel over hem geven. Wanneer je de Tour wint en de koning van Spanje bent, is het logisch dat iedereen je bejubelt en dat het allemaal hallelujaverhalen zijn", vervolgt de Texaan.

"Later krijg je pas de waarheid te horen. Ik sta al achttien jaar op het hoogste niveau en oprecht kan ik zeggen dat ik onbevreesd de verhalen van al mijn ploeggenoten durf aan te horen. Ik ben altijd loyaal aan iedereen geweest."

Leegloop

"Acht van de negen jongens van zijn Tourploeg stappen komend jaar over naar een andere ploeg. Als mij dat zou overkomen, zou ik mezelf eens heel goed in de spiegel aankijken. Ik zou dat nooit laten gebeuren", stelt de zevenvoudig Tourwinnaar.

"Ik zou resoluut dingen veranderen en me anders opstellen. Als zij meer geld zouden willen, dan konden ze dat van mij krijgen. Alles wat ik kon doen om zo'n leegloop te voorkomen, zou ik aangrijpen. Het kan nooit zo zijn dat je hele Tourploeg op het einde van het jaar vertrekt."