AMSTERDAM - De Amerikaanse wielrenners Christian Vande Velde en David Zabriskie blijven langer bij Team Garmin-Transitions.

Vande Velde tekende tot 2012 bij bij de ploeg, waar ook Martijn Maaskant, Michel Kreder en Ricardo van der Velde onder contract staan. Zabriskie verbond zich tot 2013.

Zowel Vande Velde als Zabriskie reageert opgetogen op de contractverlenging. Zabriskie noemt het 'iets moois'.

"Je voor vier jaar vastleggen en dat het team zich ook aan jou verbindt, is voor mij iets bijzonders."

Vande Velde was iets pragmatischer. "Ik heb met Garmin in korte tijd veel bereikt. Daar ben ik trots op en ik kijk uit naar de komende drie jaar.

"We staan er goed voor in 2010. We hebben een sterke en veelzijdige ploeg", kijkt teambaas Jonathan Vaughters vooruit op het komende wielerseizoen.

Wiggins en Farrar

Door het vertrek van klassementsrenner Bradley Wiggins zet Garmin in op sprinter Tyler Farrar en moet Vande Velde de kar in grote rondes trekken.

"We hebben een paar man toegevoegd voor het treintje van Tyler, we hebben een paar extra mensen die Christian in de bergen kunnen helpen en we hebben een sterkere ploeg voor de Klassiekers", is Vaughters vol vertrouwen. "We hebben een fundering gelegd waar we in de komende jaren op voort kunnen bouwen."

Team Garmin-Transitions begint het seizoen net als veel andere ploegen in de Tour Down Under. De Australische rittenkoers staat van 19 tot 24 januari op de kalender.