AMSTERDAM - Egon van Kessel is aangesteld als de nieuwe ploegleider van de vrouwenformatie van wielerequipe Cervélo. De Nederlander was hiervoor actief als bondscoach van de Nederlandse wegploeg.

Daarnaast heeft hij meer dan zeven jaar ervaring als ploegleider van professionele teams.

“Toen ik werd benaderd, was ik meteen enthousiast. Ik kende de nieuwe algemeen manager Joop Alberda van de Olympische Spelen in Athene en ik was zeer onder de indruk van zijn manier van werken”, verklaart Van Kessel woensdag tegenover Wieler Magazine.

Eind november werd bekend dat de voormalig volleybalcoach vanaf 1 januari 2010 actief zal zijn als algemeen directeur.

Goede uitstraling

“Ook vond ik het indrukwekkend hoe het Cervélo TestTeam na pas één jaar op de weg is uitgegroeid tot een team van naam met daarnaast een goede uitstraling en een atmosfeer van vooruitstrevendheid”, vervolgt de oud-bondscoach opgetogen.

“Als coach heb ik genoten van het werken met het nationale team en ik ben zeer gemotiveerd om opnieuw op hoog niveau aan het werk te gaan."

Nederlanders

Bij de Zwitserse formatie ontmoet hij naast Alberda nog een aantal andere Nederlanders. Sprinter Theo Bos vertrok bij Rabobank om zich bij Cervélo verder te ontwikkelen. Daarnaast is Jean-Paul van Poppel bij de mannen actief als ploegleider.

Bij de vrouwen rijden Kirsten Wild, Regina Bruins, Iris Slappendel en Mirjam Melchers namens de ploeg die voor het jaar 2010 onder een Nederlandse licentie staat ingeschreven.