AMSTERDAM - De Kazachstaanse wielerbond bevestigt maandag dat de Australiërs Allan en Scott Davis Astana versterken. Na het vertrek van Allan Davis bij Quick-Step deden direct geruchten de rondte over een overstap naar de equipe van Alberto Contador.

Dit meldt Wielerland.nl maandag.

De sprinter was in 2006 ook in dienst van de Kazachstaanse formatie. In 2003 reed de jongste van de broers met Contador voor O.N.C.E.-Eroski.

In het afgelopen seizoen eindigde Allan Davis (29) als elfde op het wereldkampioenschap op de weg en won hij de Tour Down Under. Vermoedelijk maken de broers hun eerste kilometers namens Astana in hun vaderland.

De sprinter reed vanaf september 2008 voor Quick-Step. Het salaris van de Australiër drukte echter te zwaar op de loonkosten bij de Belgische formatie. Hij moest daardoor deze maand vertrekken.

Scott

Scott Davis (30) reed in het verleden onder andere voor het Duitse T-Mobile, dat later werd omgedoopt tot Team Columbia.

De Australiër reed het afgelopen jaar voor Fly V Australia en maakt door de overstap zijn rentree in het ProTour-circuit. Ze reden op het hoogste niveau nog nooit eerder bij elkaar in één ploeg.

Door het aantrekken van het duo komt het totaal aantal renners van Astana op 27.