AMSTERDAM - De plannen voor een start van de Giro d’Italia in Washington DC nemen steeds serieuzere vormen aan. De organisatie van de Giro is in verregaande onderhandelingen met de Amerikaanse hoofdstad.

Dit zegt Robin Morton, woordvoerder van de Washington 2012 Giro d'Italia Working Group, maandag tegenover Cyclingnews.com.

“Sinds de belangstelling voor een start in de VS bekend is geworden, zijn er meerdere gesprekken geweest rond de uitvoerbaarheid en de logistieke problemen”, aldus Morton.

Interessant

“Voor beide partijen kan dit zeer interessant worden. Het idee heeft in ieder geval veel stof doen opwaaien en we zullen de onderhandelingen voortzetten.”

Volgens Morton is het niet de eerste keer dat er wordt overwogen om de opening van een grote ronde in de VS te laten plaatsvinden, ondanks de problemen die een dergelijke start met zich meebrengt.

Opwindend

“Het idee voor de opening van de Giro of de Tour de France in Amerika bestaat al jaren. Maar het grote probleem is natuurlijk de verplaatsing van de teams en de logistiek in het algemeen”, stelt Morton.

“Maar wij denken dat het met een goede planning voor elkaar is te krijgen. Er zijn obstakels, maar we gaan de uitdaging aan en het is een zeer opwindend concept.”