AMSTERDAM - De naam van Mark Cavendish werd onlangs gelinkt aan Team Sky, de nieuwe Britse wielerformatie. De sprinter bleef zijn huidige ploeg Team Columbia trouw. Hij is ervan overtuigd dat zijn kansen op succes in 2010 daar het grootst zijn.

"Ik zit in de beste positie bij Columbia", vertelt hij maandag tegenover The Times.

"Ik kijk helemaal niet naar contracten. Ik wil alleen maar winnen en ik wil rijden in het team waar de kans daarop het grootst is", vervolgt de Brit. "Columbia dus."

Sterk

"Als Sky het beste team heeft over vijf jaar, dan rijd ik daar. Is RadioShack het sterkst, dan koers ik voor RadioShack", gaat Cavendish, die afgelopen seizoen onder meer zes Touretappes en Milaan-San Remo won, verder.

"Bij Columbia is er een sterke ploeg om me heen gebouwd. Op die manier wonnen we Milaan-San Remo. We hadden acht mannen die alleen voor mij reden."

Hincapie

Een van zijn meesterknechten, George Hincapie, rijdt volgend seizoen voor BMC. Ondanks het vertrek van de Amerikaan denkt Cavendish genoeg steun te krijgen om zijn succes voort te zetten.

"Het wordt moeilijk. Aan de top komen is makkelijker dan er te blijven en George had een groot aandeel in mijn overwinningen. We kunnen hem niet vervangen, maar zullen wel proberen zijn verlies zo goed mogelijk op te vangen."

Droom

De Tour de France zal weer het hoofddoel van Cavendish zijn in 2010. "De emoties die de Tour oproepen: ik krijg er al kippenvel van als ik er over praat. Het is niet je werk om in de Tour te winnen, maar een droom."