AMSTERDAM - De 28-jarige Spanjaard werd door Omega Pharma-Lotto gehaald als de meesterknecht voor Cadel Evans, maar die stapte vervolgens over naar BMC. "Ik denk dat het kopmanschap naar mij toe gaat, omdat er zo laat in het seizoen geen grote sterren meer te contracteren zijn", vertelt Dani Moreno.

"Ik ben een winnaar en een renner die een leider kan zijn in etappekoersen van drie weken zoals de Vuelta", verklaart Moreno aan de Spaanse krant Todociclismo.

De klimmer denkt in het komende jaar nog volop te groeien als wielrenner.

"Ik zit nog niet aan de top van mijn kunnen. Ieder jaar voel ik me beter worden en krijg ik meer ervaring. In het komende jaar zal ik meer vrijheid hebben en ik denk dat ik het erg goed zal doen", oordeelt hij.

"Een tijd geleden zei ik al dat ik in de top vijf van de Ronde van Spanje kan rijden. Misschien dat ik zelfs met een beetje geluk het podium kan halen."

Spaans

De Spanjaard bevindt zich ondanks het volle vertrouwen in zijn toekomst in een lastige situatie. In het vrijwel volledige Belgische kamp komt hij niet ver met alleen Spaans, waardoor de communicatie moeizaam zou verlopen.

"Het is een situatie waarvan ik houd", reageert Moreno opgetogen. "Het is voor mij een uitdaging om zo snel mogelijk Engels te leren en hierdoor te laten zien dat de ploeg geen verkeerde keuze heeft gemaakt door mij te contracteren."