AMSTERDAM - Over twee weken werkt de nieuwe wielerformatie RadioShack in de Verenigde Staten zijn eerste trainingsstage af. De selectie van de nieuwe ploeg van Lance Armstrong bevat drie Belgische coureurs. Eén van hen is Gert Steegmans.

Een andere Belg, ploegleider Dirk Demol, zegt woensdag tegenover Het Belang van Limburg over hem: "We wilden zeker een sprinter in onze ploeg."

"Toen ik de naam van Steegmans liet vallen, ging Armstrong meteen akkoord. 'Dat wordt onze sprinter', zei Lance."

Steegmans kende een teleurstellend seizoen bij het Russische Katoesja. "Door mijn problemen met Katoesja ben ik veel vroeger dan anders weer op de fiets gesprongen. Ik sta ver genoeg. De ploegstage maakt me niet nerveus, het is gewoon een stage. Maar de VS is wel ver vliegen voor een stage van acht dagen."

Hunkering

Over het programma van Steegmans zegt Demol: "Voor Gert komen de klassiekers op de eerste plaats. Als Armstrong de Tour kan winnen, dan bouwen we de Tour-ploeg rond hem. Maar Steegmans wil ook mee om enkel en alleen op kop te rijden. We hebben hem meteen opgenomen in de voorselectie."

De sprinter opent zijn seizoen in de Tour Down Under. "Hij hunkert naar competitie", zegt Demol. "Ik moet hem zelfs wat afremmen."