AMSTERDAM – Alberto Contador heeft een ultiem bod van het Kazachse Astana naast zich neergelegd. De wielerformatie bood de Spanjaard een salaris van acht miljoen euro, waarvoor Contador voor vier jaar had moeten tekenen.

Astana maakte het voorstel bekend aan Fran Contador, de broer en makelaar van de regerend Tourkampioen. Met het voorstel deed de ploeg een ultieme poging om de klimmer voor de ploeg te behouden, meldt Het Nieuwsblad.

De formatie kreeg in plaats van een handtekening een nieuw eisenpakket terug. ‘El Pistolero’ eist een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro.

Vinokourov

Daarnaast wil hij in zijn contract laten vastleggen dat hij mag vertrekken als een renner van Astana wordt betrapt op dopinggebruik. Als laatste eist de Spanjaard dat Aleksandre Vinokourov niet deel zal nemen aan de Tour de France.

Vooral met de laatste eis heeft Astana de nodige problemen. De in 2007 op bloeddoping betrapte Kazach maakte eerder dit jaar zijn comeback voor de ploeg, dat ten koste ging van toenmalig ploegleider Johan Bruyneel.