NOMMAY - Veldrijder Niels Albert heeft zondag weer toegeslagen bij de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay.

De Belgische wereldkampioen won zijn derde wereldbekerwedstrijd op rij door in de sprint de Tsjech Zdenek Stybar te verslaan. De Belg Sven Nys finishte als derde.

Stybar en Albert namen snel in de wedstrijd afstand van de rest. De beslissing viel pas in de laatste ronde. Stybar versnelde in het zicht van de finish, maar Albert perste nog een sterke reactie uit zijn lijf. Gerben de Knegt was de beste Nederlander op de tiende plaats.

Vrouwen

De race bij de vrouwen leverde een zege op voor de Amerikaanse Katie Compton. Ze bleef drie Nederlandse rivalen voor. Marianne Vos eindigde op 35 seconden als tweede.

Sanne van Paassen eindigde op bijna anderhalve minuut als derde. Daphny van den Brand passeerde als vierde de streep.

Ongenaakbaar

Albert had in Treviso in Italië en Plzen in Tsjechië al twee keer gewonnen. De Belg is dit seizoen ongenaakbaar, meestal lukt het alleen Stybar enigszins in zijn buurt te blijven.

Zondag was het niet anders, de Tsjech had gezien zijn op papier betere sprint zelfs een goede kans op de winst. Albert haalde het echter nipt, waardoor hij de opvolger werd van Lars Boom, de Nederlander die vorig jaar won in Nommay. Boom was er zondag niet bij, hij richt zich op zijn loopbaan als wegrenner.