AMSTERDAM - Andy Schleck verwacht niet dat hij Alberto Contador tijdens de komende editie van de Tour de France al zal verschalken. Dit stelt hij zaterdag in een interview in De Telegraaf.

"Er is zeker een kans om Alberto te verslaan. Maar pas over twee à drie jaar kan ik op hetzelfde niveau als hem komen", vertelt Schleck in de krant.

"De belangrijkste constatering op dit moment is dat ik de strijd in de tijdritten verlies. Daar moet ik aan werken. Alberto is wat dat betreft een voorbeeld. Hij is zo verschrikkelijk professioneel." Tijdens de meest recente aflevering van de Tour, eindigde Schleck als tweede achter Contador.

Man tegen man

"Komend jaar wordt het in de Tour een man tegen man gevecht", stelt Schleck. "De sterkste renner zal zegevieren. Er is geen ploegentijdrit en ook de bergritten lijken te controleren. De kracht van de ploeg zal in 2010 de doorslag niet geven."

De belangrijkste mondiale wielerronde wordt op zaterdag 3 juli op gang geschoten in Rotterdam en eindigt 22 dagen later in Parijs.