AMSTERDAM - Alberto Contador zal in 2010 niet aan de start van de Giro d'Italia in Amsterdam verschijnen. Na de afzegging van Lance Armstrong is dat een nieuwe domper voor de Ronde van Italië, die binnenkort mogelijk ook een annulering van Rabo-kopman Denis Mentsjov ontvangt.

"De Giro past echt niet in mijn voorbereiding op de Tour. Ik denk er wel sterk aan om de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te rijden", verklaart de Tourwinnaar zijn keuze tegenover Het Laatste Nieuws.

Contador won in 2008 nog het eindklassement in Italië. In dat jaar mocht de Spanjaard niet in de Tour starten, omdat zijn ploeg Astana niet welkom was in die ronde. Hierop besloot 'El Pistolero' de Giro en de Vuelta in één jaar te rijden, die hij beide won.

Mentsjov

Eerder maakte Armstrong al bekend dat hij de voorkeur geeft aan de Ronde van Californië, die in dezelfde periode als de Giro wordt verreden.

Mentsjov gaf afgelopen week aan de Giro als voorbereiding voor de Tour te zien. Volgens Erik Breukink is de kans vijftig procent dat de Russische kopman mee zal doen aan de ronde.