AMSTERDAM - Thomas Dekker heeft één keer gebruik gemaakt van de doping epo. Dat vertelde de betrapte renner maandag in Holland Sport. De Noord-Hollander kan niet inschatten of het heeft gewerkt.

"Ik heb één keer epo gebruikt in die periode, dat was het. Het is niet zo dat je het merkt. Op de manier waarop ik het heb gebruikt werkt het volgens mij niet. Dan moet je het vaker achter elkaar doen."

Dekker wil niet meer achterom kijken en denkt al aan zijn terugkeer in de wielersport. "Ik ben blij dat er duidelijkheid is gekomen. Nu is het belangrijk om vooruit te kijken, ik wil zo snel mogelijk terugkeren op de fiets."

Salaris

Op de vraag waarom Dekker niet na de eerste beschuldigingen van dopinggebruik heeft bekend, stelde de Noord-Hollander dat dat op advies van zijn advocaat was. "En ik heb ook nog drie maanden salaris gevangen, dat is ook wel meegenomen."

"Het duurde erg lang voor dat er duidelijk was wat er met de contra-expertise ging gebeuren, het rommelde maar door. Ik wist niet echt wat er gaande was. De UCI vertraagde de boel ook steeds."