AMSTERDAM - Dat Johan Bruyneel de ploegleider wordt van RadioShack, het nieuwe team van Lance Armstrong, lijkt slechts een kwestie van tijd. Maar het vertrek van de Belg bij Astana is echter niet rond.

"Hij gaat de komende weken praten met de Kazachen", stelde de persvoorlichter van Astana vrijdag. Er is nog veel onduidelijkheid.

Bruyneel heeft al met Armstrong gesproken over de samenwerking volgend jaar. "Hij wil met Armstrong mee, maar zo makkelijk is dat nog niet." Bepalend voor de situatie bij Astana de komende maanden, is de positie van Alexander Vinokoerov.

Vuelta

De Kazach, die weer mag koersen na zijn schorsing van twee jaar, heeft te kennen gegeven dat hij wellicht de Vuelta wil rijden. In dat geval lijkt het onwaarschijnlijk dat Bruyneel dit seizoen nog ploegleider is van Astana. De Belg, die bij de formatie nog een contract heeft tot eind 2010, leeft in onmin met de 37-jarige renner.

Ook de selectie van Astana voor de Ronde van Spanje, die op 29 augustus in Assen van start gaat, is afhankelijk van een eventuele deelname van Vinokoerov. "We hebben om die reden nog geen selectie of voorselectie gemaakt."