CASTILLON-LA-BATAILLE - Op zijn sponsorloze shirt stond 'Vino for ever'. Aleksandr Vinokoerov maakte dinsdag zijn rentree in een kleine Franse koers.

De Kazach stapte na een dopingschorsing van twee jaar in Castillon-la-Bataille weer op de fiets. Hij deed mee aan een criterium over 45 kilometer in de kleine Franse plaats.

''Ik ben fit. Ik moet de snelheid nog even vinden, maar dat zal niet lang duren'', zei de 35-jarige renner die in de Tour de France van 2007 op bloeddoping werd gepakt. ''Het is een uniek gevoel weer een startnummer te hebben. Het is alsof ik terugkeer in de familie.''

Astana

Vinokoerov gaf dinsdag aan dat hij over een kleine week voor Astana aan de start staat in de Tour de l'Ain. Die begint op 9 augustus. ''Normaal gesproken rijd ik daar voor Astana'', verklaarde de Kazach. Hij reed ook voor Astana, dat met geld uit Kazachstan wordt gefinancierd, toen hij in de Tour van 2007 positief werd bevonden.

Contador

Vinokoerov verklaarde dinsdag dat hij hoopt dat tourwinnaar Alberto Contador voor Astana behouden blijft. De Spanjaard heeft al aangegeven weg te willen bij de ploeg. ''Het doel is een team te bouwen rond Alberto. Ik wil voor hem werken, maar de beslissing is aan hem.''