MONACO - Martijn Maaskant doet toch mee aan de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse wielrenner van Garmin-Slipstream vervangt de Ier Daniel Martin, die last heeft van een knieblessure. Dat heeft Martijn Berkhout, de manager van Maaskant, donderdag gezegd.

Maaskant is woensdag al vertrokken naar Monaco, waar de Tour zaterdag start.

Het wordt voor de 25-jarige wielrenner zijn tweede deelname aan de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar eindigde hij als 134e.

Blij

"Natuurlijk vind ik het jammer voor Martin, maar stiekem ben ik toch wel heel erg blij dat ik mee mag doen'', aldus Maaskant. "Ik ben nu veel beter dan vorig jaar. Ik heb de Ronde van Zwitserland gereden en bovendien weet ik wat me te wachten staat.''

De klassiekerspecialist, dit jaar nog vierde in de Ronde van Vlaanderen, zal in de Tour vooral knechtenwerk verrichten. Maaskant moet zijn Amerikaanse ploeggenoot Tyler Farrar helpen in diens jacht op de groene trui.

Ploegentijdrit

Garmin rekent tevens op een sterke Maaskant in de ploegentijdrit in Montpellier. Die wil de ploeg graag winnen. "Maaskant is klaar voor de Tour'', weet Berkhout. "Hij is beresterk en op en top gemotiveerd. Hij weet in tegenstelling tot vorig jaar wat hem te wachten staat. Dat scheelt een stuk.''

Lees alles over de Tour de France op onze special