AMSTERDAM - Ambities heeft Andy Schleck genoeg. De renner van Saxo Bank zegt in Marca dat hij in de Tour de France de strijd wil aangaan met de allerbeste.

"Het afgelopen seizoen heb ik gezien dat mijn derde week in de Tour de beste was," herinnert Schleck zich. "Ik heb in de Alpen mijn klassement verspeeld, maar in de laatste week heb ik duidelijk gemaakt dat ik de strijd aan kan gaan met de besten. De gele trui is binnen mijn bereik."

De jonge Luxemburger concentreert zich de komende tijd vooral op zijn tijdritten. "Die moeten in de komende Tour van een beter niveau zijn. Daar zijn wij nu druk mee bezig om deze te verbeteren. De komende maanden ga ik samen met enkele ploeggenoten elke bergetappe verkennen, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan," vertelt Andy.

Contador
Tijdens de Tour zal hij tegenover de gedoodverfde titelkandidaat Alberto Contador staan. Of hij een kans maakt? "Natuurlijk is hij de grootste favoriet. Maar ik heb bewezen dat ik ook hem kan verslaan. Waarom zou dat dan niet in de komende Tour kunnen gebeuren?," besluit Schleck.