ROME - De Italiaanse wielrenner Leonardo Piepoli heeft toegegeven dat hij tijdens de Ronde van Frankrijk dope heeft gebruikt. De oud-renner van Saunier Duval bekende in de Italiaanse krant Gazzetta Dello Sport dat hij een fout had gemaakt. "Ik moet boeten", aldus de 37-jarige Piepoli, die al een schorsing van twee jaar tegen zich hoorde eisen.

Piepoli verklaarde niet in beroep te zullen gaan tegen een straf: "In een moeilijke periode heb ik het advies van de verkeerde mensen gevolgd. Maar ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn fout. Ik zal mijn straf aanvaarden. Piepoli werd dit jaar tijdens de Tour door zijn ploeg uit koers gehaald wegens het overtreden van de ethische regels. Het Franse antidopingbureau AFLD toonde later aan dat de Italiaan de epovariant CERA had gebruikt.

Piepoli had tot nu volgehouden onschuldig te zijn. Zijn voormalig ploeggenoot Riccardo Ricco, zeer succesvol in de Tour van dit jaar, werd eerder voor hetzelfde vergrijp voor twee jaar geschorst. Hij bekende en stapte naar het internationaal sporttribunaal CAS in de hoop strafvermindering te krijgen.