AMSTERDAM - De carrière van dopingzondaar Jörg Jaksche leek definitief ten einde nadat geen ploeg hem meer wilde hebben. Plots tekende hij deze week toch nog een éénjarig contract bij de kleine wielerploeg Cinelli.

Nu is duidelijk waarom die ploeg toch met de omstreden Duitser in zee ging. Jaksche kost de Italiaanse equipe om precies te zijn één euro. Zó graag wilde Jaksche weer aan de bak.

''Het was belangrijk voor mij dat ik zelf kan beslissen wanneer ik definitief een punt achter mijn carrière zet'', verklaarde hij tegenover de Duitse media zijn symbolische salaris.

Jaksche legde eind juni 2007 een omvangrijke verklaring af over zijn jarenlange gebruik van verboden middelen, waaronder epo en groeihormoon. Hij bood zich vervolgens aan als kroongetuige in het Spaanse dopingschandaal rond de arts Eufemiano Fuentes.

Vandenbroucke
De schorsing van de voormalig renner van Astana liep begin dit jaar af, maar Jaksche slaagde er afgelopen seizoen niet in een werkgever te vinden. Dat juist Cinelli de ploeg is die toch nog toehapte lijkt geen toeval.

Met de Belg Frank Vandenbroucke legde dat team al eerder een 'besmette' naam vast. Wat 'VDB' op zijn rekening bijgeschreven krijgt, is overigens niet duidelijk.