'S-GRAVENMOER - Marianne Vos heeft in oud-renner Arthur van Dongen een nieuwe ploegleider gevonden. De olympische kampioene heeft dit donderdag bekendgemaakt. Van Dongen volgt Thijs Rondhuis op, met wie Vos na de Spelen de samenwerking verbrak.

Als ploegleider/manager van wielervereniging De Jonge Renner is Van Dongen al vele jaren actief in het wielrennen.

"Na de succesvolle samenwerking met Thijs Rondhuis was ik er aan toe een nieuwe weg in te slaan. Geen eenvoudige beslissing als je zo intensief met iemand hebt gewerkt. Ik ben erg blij met de komst van Arthur. We hebben de achterliggende weken meerdere malen intensief gesproken."

"Ik weet goed wat ik in een ploegleider zoek en denk dat Arthur en ik elkaar goed verstaan. Met zijn komst beschikken we per direct over de noodzakelijke kennis, kunde en ervaring", aldus Vos.

Vrienden van het Platteland
Vos gaat een ploeg vormen met het al bestaande team Vrienden van het Platteland. Het is de bedoeling om tot een sterke, internationale formatie te komen die de voormalige wereldkampioene op de weg en het veldrijden kan ondersteunen in de buitenlandse koersen.

"Ik wilde graag de toezeggingen die gedaan zijn richting de ploeggenoten waarmaken. De samenwerking met Vrienden van het Platteland maakt het mogelijk in 2009 een compleet programma te rijden en zij brengen ook nog een paar sterke rensters mee."

Uitdaging
Van Dongen ziet het werken met Vos als grote uitdaging. "Gezien mijn gelieerdheid naar De Jonge Renner was de keuze niet eenvoudig. Het is echter een grote eer als je met Marianne Vos mag werken. Ik ben er van overtuigd dat ik mijn bijdrage kan leveren aan het invullen van de ambities van deze ploeg."