ZEDDAM - De organisatoren van de veldrit in Zeddam hebben besloten om de GP Montferland van de internationale kalender te laten schrappen als gevolg van financiële problemen. De wedstrijd zou op 22 december worden verreden.

Organisator Gerrit Scheffer noemt het financieel onverantwoord om de cross te laten doorgaan. "Vorig jaar bleek eigenlijk dat we met het wereldkampioenschap begin 2006 nauwelijks goodwill hebben opgebouwd in de Achterhoek."

"Zowel sponsors als toeschouwers hebben het laten afweten. We komen structureel een halve ton te kort en dat in een tijd dat renners steeds hogere startgelden vragen."

Wereldkampioenschap
De GP Montferland werd veertien keer verreden. Zeddam was één keer gastheer van het wereldkampioenschap, drie keer werd er het Nederlands kampioenschap gehouden en drie keer een wereldbekerwedstrijd.

"Zonde om met een dergelijke historie definitief van de kaart te verdwijnen" aldus Scheffer. "We gaan er ook alles aan doen om in de toekomst terug te keren, maar je moet realistisch zijn. Dat wordt geen gemakkelijke opgave." De voorlopig laatste editie werd eind 2007 gewonnen door Lars Boom.