FIGEAC - Voor de avonturiers onder de 170 overgebleven renners in de Ronde van Frankrijk is de achtste etappe (172,5 km) zaterdag ideaal. De renners krijgen aan het begin van de rit vijf beklimmingen van de laagste categorieën, maar daarna is het 100 kilometer vlak richting Toulouse.

Raborenner Juan Antonio Flecha, een erkend avonturier, heeft goede herinneringen aan Toulouse. In 2003 won hij de laatste touretappe die de vierde stad van Frankrijk aandeed. Startplaats Figeac ontving de Tour eerder in 1978 en 2004.

Truien

De Luxemburger Kim Kirchen start zaterdag opnieuw in het geel. Hij voert ook het puntenklassement aan, maar de trui zal worden getoond door Oscar Freire (Rabobank). De Spanjaard David de la Fuente heeft de bolletjestrui om zijn schouders.

Beltran niet van start

Manuel Beltran (37) gaat niet van start. De Spanjaard werd vrijdag door zijn ploeg Liquigas uit de wedstrijd gehaald, nadat hij was betrapt op doping. De Franse politie arresteerde hem in het rennershotel van zijn Italiaanse team. Alle kamers werden daarbij doorzocht.

Liquigas mag in de Tour blijven, omdat de ploeg meteen adequate maatrelen tegen Beltran nam.