NIEUWEGEIN - Bondscoach Johan Lammerts heeft vrijdag de definitieve ploeg voor de olympische wielerwegwedstrijd bij de vrouwen in Peking bekend gemaakt. Marianne Vos, Mirjam Melchers-Van Poppel en Chantal Beltman rijden de wegwedstrijd, Melchers-Van Poppel komt ook nog uit in de tijdrit. Regina Bruins gaat mee als reserve.

De wegkoers voor de vrouwen wordt op zondag 10 augustus verreden. De tijdrit volgt op woensdag 13 augustus. Marianne Vos is na de wegwedstrijd nog actief op de baan. Ze rijdt op 18 augustus de puntenkoers.

Vos was vrijdagavond bijzonder ontstemd over de keuze van de bondscoach, liet haar ploegleider bij DSB, Thijs Rondhuis, weten. "We zijn nu aan het overleggen. Marianne is verschrikkelijk teleurgesteld. Het is zeer tegen haar zin dat ze de tijdrit niet rijdt in Peking. We beraden ons nu over mogelijke stappen", aldus Rondhuis.

Vos had eerder ook al aangegeven in de selectie voor de wegrace graag een ploeggenote van DSB te zien. Ook aan dat verzoek werd geen gehoor gegeven. De wegcoach Lammerts en baancoach Peter Pieters hadden eerder laten weten geen heil te zien in een optreden van Vos in de tijdrit op de weg.