AMSTERDAM - Tom Boonen is niet alleen een rappe jongen op de fiets. Sprintkanon 'Tornado Tom' weet ook maar al te goed hoe hij met zijn auto topsnelheden moet halen. Afgelopen dinsdag is zijn rijbewijs voor de tweede keer in korte tijd ingevorderd, zo meldt de Belgische krant Sportwereld.

Volgens de krant heeft het parket van Turnhout de zaak bevestigd, maar kan de overheidsinstantie geen verdere uitspraken doen over de reden van invoering. Het enige wat bekend gemaakt is, is dat Boonen meerdere verkeersovertredingen maakte.

De eerste keer dat de voormalig wereldkampioen zijn rijbewijs mocht inleveren bij de Belgische politie was in april van dit jaar. De wielrenner reed toen 50 kilometer te hard en mocht veertien dagen niet achter het stuur plaatsnemen.

'Smoesje'

Het is nog even wachten op de 'smoes' van de 27-jarige wielrenner. Na zijn escapades in april liet de wielrenner weten: "Het was ook een verraderlijke weg: zes kilometer rechtdoor en plots staat daar een bordje van 70 per uur."

Vorig jaar kwam zijn rijgedrag ook al in opspraak toen hij zijn knalgele Lamborghini in de kreukels reed tegen een electriciteitspaal. Uiteraard had de Belgische volksheld toen, zo charmant als hij is, ook een praatje klaar: "Bij een verkeerslicht liep een kat de straat over. Ik kon ze ontwijken, maar kwam in de berm terecht. De voorkant van mijn wagen is beschadigd, maar gelukkig leeft de kat nog."

Voorkeur

Wellicht kan 'de Bom van Balen' zijn rijkunsten voortaan beter gewoon weer op de fiets kan tonen. Hieronder de simpele verklaring:

[youtube="http://youtube.com/watch?v=Gm_DALlwaig"]