Met uitzicht over t’ IJ en drie intieme podia, gevuld met jazz, funk, soul & hiphop is Wicked Jazz Sounds Festival op zaterdag 25 juni dé plek voor jazz-minnend Nederland. 

Onder anderen Typhoon, Kraak & Smaak, Gallowstreet en Benjamin Herman & The Robin Nolan Trio zullen de NDSM-werf laten swingen en grooven in de zon. 

Na het succes van de eerste editie van Wicked Jazz Sounds Festival is het bijna tijd voor de tweede editie. Zo kunnen jazzliefhebbers op 25 juni terecht op de NDSM-werf, waar jazz, funk, soul, hiphop en aanverwante stijlen de rode draad vormen.

De kaartverkoop gaat hard. Er zijn alleen nog final release kaarten beschikbaar. Die zijn verkrijgbaar via www.wickedjazzsoundsfestival.com.

Een begrip in Amsterdam

Wicked Jazz Sounds Festival is het verlengstuk van de Wicked Jazz Sounds clubavonden in Sugarfactory, die inmiddels al 14 jaar een begrip in Amsterdam zijn. 

Wicked Jazz Sounds Festival
Wicked Jazz Sounds Festival

Programma

Bezoekers kunnen dit jaar drie podia verwachten rondom het intieme terrein van Café Noorderlicht, gelegen op de NDSM-werf. Typhoon, Kraak & Smaak, Gallowstreet en Benjamin Herman & The Robin Nolan Trio vormen de headliners. Aangevuld door Bruut!, WU15 (Henry Wu & K15), Zitakula, Nightcare en meer. 

Er is dit jaar ook ruimte voor culturele randprogrammering. Zo is er een vinylmarkt van Zwart Goud, verzorgt Concerto signeersessies met verschillende artiesten, is er een vintagemarkt en komen Het Parool en Humans of Festival op bezoek. Tussen het dansen door kan men ook nog genieten van food en speciaalbieren.

De laatste kaarten

Met nog slechts drie weken op de klok en een relatief kleine capaciteit wordt geadviseerd niet te lang te wachten met het bestellen van een ticket. Alleen de ‘final release’ tickets zijn namelijk nog verkrijgbaar. Het ziet er naar uit dat de tweede editie van Wicked Jazz Sounds Festival gaat uitverkopen. 

Praktische informatie 

Wicked Jazz Sounds Festival vindt plaats op zaterdag 25 juni en duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Het festival wordt georganiseerd op de NDSM-werf, rondom Café Noorderlicht. Koop snel je kaartje via de website.